Parcoursen


Zwemonderdeel vervalt!


Met pijn in het hart heeft de organisatie besloten het zwemonderdeel te vervangen voor een extra looponderdeel. De 1 ste AAB Westland Triathlon op zondag 8 juli 2018 zal een Run-Bike-Run worden.


Afstanden

  • Kwart (individueel & estafette):

5 km lopen (2 rondes), 40 km fietsen (4 rondes), 7,5 km lopen (3 rondes)

  • Achtste:

2,5 km lopen (1 ronde), 20 km       fietsen (2 rondes), 5 km lopen (2 rondes)


Wisselzone 

De wisselzone is uitsluitend voor deelnemers. Bij het betreden van de wisselzone dient u altijd uw startnummer bij zich te hebben. Wanneer u de wisselzone voor de eerste keer betreedt, wordt uw fiets en helm gecontroleerd door de jury van de Nederlandse Triathlonbond. Zij controleren o.a. of uw remmen goed werken, u stuur goed vast zit, er stuurdoppen in de uiteinde van uw stuur zitten, de sticker met daarop uw nummer op de fiets zit en of uw helm strak genoeg zit. 

Na de controle zoekt u in de wisselzone uw plek op (let daarbij goed op dat uw startnummer overeen komt met de plek waar u uw fiets en spullen neerlegt. Bij het uitchecken van de wisselzone wordt uw startnummer en het nummer op uw fiets gecontroleerd. 

Regels in de wisselzone: 

• In de wisselzone mag niet worden gefietst. Na het zwemmen dient u eerst uw helm op te zetten en vast te maken voor u uw fiets pakt. Vervolgens loopt u met de fiets in de hand de wisselzone uit en mag u opstappen na de opstapbalk. 

• Bij terugkomst bij de wisselzone dient u voor de afstapbalk af te stappen. Vervolgens hangt u eerst uw fiets terug voor u uw helm los maakt. De jury van de Nederlandse Triathlonbond zal streng toezien of de regels worden nageleefd en tijdstraffen uitdelen indien noodzakelijk. 

EXTRA INFORMATIE TRIO ESTAFETTE 

Deelnemers die op de 1/4 afstand deelnemen in estafette vorm dienen in de wisselzone bij plaats waar hun fiets gestald is de chip en het startnummer door te geven. Het is toegestaan gebruik te maken van de twee startnummers waarbij de fietser het ene nummer gebruikt en de loper het tweede nummer. 

Fietsen 

Het fietsparcours bestaat uit een ronde van 10 km. Deelnemers van de 1/4 afstand leggen deze ronde 4x af (40 km) en deelnemers van de 1/8 afstand leggen deze ronde 2x af (20 km). Op het fietsparcours staan verkeersregelaars die u de weg wijzen en u/overig verkeer waarschuwen. Volg ten alle tijden de instructies van de verkeersregelaars. 

Het fietsparcours is verkeersarm maar niet verkeersvrij. Dit betekent dat u zich moet houden aan de verkeersregels en rekening dient te houden met recreatief verkeer. 

BELANGRIJK! Aan het einde van de ronde volgt een smal stuk waar u niet kunt inhalen en snelheid MOET minderen i.v.m. een smalle bocht. Houd hier rekening mee! 

Regels tijdens het fietsonderdeel: 

• Een fietshelm is verplicht! 

• Draag het startnummer op de rug. 

• Zorg altijd dat u rechts van de weg rijdt en er ruimte is voor overige deelnemers om in te halen. 

• Tijdens het fietsonderdeel is het verboden om te stayeren. Dit betekent dat u minimaal 12 meter afstand moet houden op uw voorganger. 

• Indien u uw voorganger wil inhalen dient u dit binnen 25 seconde te doen. 

o Als een atleet betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de strafbox (die nabij voor de wisselzone opgesteld staat) melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert met de afstand: 1 minuut op de achtste, 2 minuten op de kwart. De tijdstraf voor stayeren (blauw) is namelijk anders dan voor blokkeren (geel). Voor blokkeren geldt namelijk een straf van 10 seconden op achtste, 15 seconden op de kwart. 

o Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox? Dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.  

o Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen.  

• Het is niet toegestaan te fietsen met muziek in de oren.


Lopen 

Het loopparcours gaat over en rond de wielerbaan en bestaat uit een ronde van 2,5 km. Voor de 1/8 afstand loopt 1+2 rondes (7,5 km) en de 1/4 afstand loopt 2+3 rondes. 

Op het loopparcours bevinden zich verzorgingsposten met water en sponsen. 

Regels tijdens het lopen: 

• Draag het startnummer op de borst/buik. 

• Het is niet toegestaan om paaltjes/bomen vast te pakken voor het maken van een keerpunt. 

• Het is niet toegestaan te lopen met een ontbloot bovenlijf 

• Het is niet toegestaan te lopen met muziek in de oren.


Finish 

Het passeren van de finish komt u in het finish vak. In het finish vak is er een verzorgingspost met fruit, ontbijtkoek, sportdrank en water beschikbaar. 

Weten welke sportdrank er gebruikt wordt? 

https://www.fusionworld.nl/hammer-nutrition-hammer-heed-32-servings.html